Wat is biofeedback?

Biofeedback meet ademhaling, hartslag, spierspanning, transpiratie en temperatuur. Deze lichamelijke reacties kunnen bijvoorbeeld door spanning of stress veranderen. Deze verandering zorgt er vaak voor dat het moeilijker is om goed lichamelijk te ontspannen. Hierdoor kunnen er verschillende klachten ontstaan. Tijdens de intake zullen we de lichamelijke reacties meten en kan ik direct de resultaten via een scherm laten zien. 

Wanneer we na de meting zien dat het op bepaalde gebieden moeilijk is om het lichaam goed te ontspannen en daar de klachten vandaan komen, gaan we verder met behandelen.

Het behandelen via biofeedback geeft direct feedback op het lichaam en krijg je dit via een scherm te zien. Via verschillende oefeningen en technieken die aangereikt worden, zie je direct hoe dit invloed heeft op het lichaam en hoe je lichamelijk beter kunt ontspannen. Op deze manier pakken we de oorzaak van de klachten aan en kan je uiteindelijk vaak al na een paar behandelingen de technieken eigen maken en er zelfstandig mee verder.